Een zinnige zondagmiddag – Fokke Obema over De zin van het leven

13 October 2019 in Workshop

Een boeiende en interactieve workshop met Volkskrant-journalist Fokke Obbemaover zijn interviewserie ‘De zin van het leven’.

Volkskrant-journalist Fokke Obbema kreeg op 1 april 2017 een hartstilstand. In een reeks interviews is hij op zoek gegaan naar de zin van ons leven. Elke maandag verscheeneen twee pagina’s groot interview met aansprekende personen die op bijzondere wijze werden gefotografeerd. De eerste aflevering met Jan Geurtz, kenner van het Tibetaans boeddhisme, verscheen op 24 september 2018. De laatste met Paul van der Velde, hoogleraar Aziatische religies, was te lezen op 8 juli 2019.

Medio september verschijnt zijn bundel De zin van het leven bij uitgeverij Atlas Contact. Deze bundel bevat naast zijn eigen verhaal ook de in de Volkskrant verschenen serie van circa 40 interviews en een epiloog.

Nu hij zoveel en zo uiteenlopende personen heeft gesproken is het de vraag wat deze serie voor hem heeft betekend en of het zijn leven heeft beïnvloed. Tijdens de workshop verkennen we – na een inleiding van Fokke Obbema – dit thema. Zingeving raakt tenslotte aan de vraag hoe je als individu in de wereld wilt staan.

Boekhandel De Nwe Bengel Dordrecht biedt de mogelijkheid het boek ter plekke te kopen. De auteur zal uw exemplaar graag signeren.

Inschrijven via: info@bbdb.info Het aantal plaatsen is beperkt.