Een weg ten leven – Anselm Grün

13 April 2019 in Lezing

Anselm Grün spreekt op 13 april over de betekenis van de Goede Week. In het tweede deel van zijn lezing zal hij samen met theoloog Franck Ploum enkele meditatieve teksten spreken rond de ‘Zeven laatste woorden van Jezus aan het kruis’.

Aanleiding van het bezoek van de Benedictijner monnik Anselm Grün is het boek ‘Een weg ten leven’ dat hij samen met theoloog Franck Ploum maakte en eind februari verschijnt. In dit meditatieve boek (Uitgeverij Berne Media) zijn de drie grote tradities rond het lijden van Jezus verzameld: de kruiswegstaties, de zeven laatste woorden, de kruiswonden. Beiden schreven vijfentwintig teksten ter bezinning voor dit gebonden fullcolour boek met tekst en beeld.

Op de vooravond van de Goede Week zal Anselm Grün een lezing van 45 minuten verzorgen over de Goede Week. In het tweede deel klinken er teksten uit het gezamenlijke boek van beide auteurs en speelt pianiste Jetje van Wijk delen uit Haydn’s  pianowerk ‘Sieben Letzten Worte Jesu’. Let op, spreektaal is grotendeels Duits.

Aanmelden via info@zinsverband.nl 

Meer informatie via de website www.zinsverband.nl

Op zaterdagmiddag 13 april is Anselm Grün te gast in de Abdij van Heeswijk. Daar spreekt hij over de woestijnvaders. Meer info www.berneboek.com 

Bron afbeelding: Ramon Mangold

Gerelateerde evenementen


The Lost Art of Scripture – Karen Armstrong

20:00 - 21:30 2 July 2019 Oude Lutherse Kerk - Amsterdam

Gevaarlijk en onderdrukkend. Dit is hoe we tegenwoordig vaak denken...