Een schets van het ontstaan, de belangrijkste geloofspunten en ontwikkeling van de Islam.

28 January 2020 in Lezing

Het ontwerpen van gebouwen in het Midden Oosten en Azië vereist enig inzicht in de lokale culturele achtergrond. Culturele aspecten spelen een belangrijke rol. Deze zijn weer gebaseerd op een godsdienstige achtergrond. Met name in het Midden Oosten – de Islam wereld – is dit van belang.

Enige kennis van de Islam, als drager van de cultuur, is daarbij vereist. De vraag: in hoeverre kan de architectuur tegemoet komen aan deze eisen, speelde telkens een rol. In deze lezing zal een algemeen beeld gegeven worden over het ontstaan van de Islam, welke geloofspunten spelen een belangrijke rol en een korte geschiedenis van de eerste eeuwen van de Islam.

Om 12:00 uur wordt gestart met een lunch (12 euro), daarna start de lezing die tot 14:00 uur zal duren. LET OP: locatie is Café Willem, Wijkcentrum Hof van Buren, Oranjelaan 17, Middelburg.

De heer Raymond Driessen (1943) volgde na de HBS b afgerond te hebben in Winterswijk de opleiding architectuur in Delft. Na zijn afstuderen werkte hij enige tijd in Duitsland , daarna bij een Nederlands bureau dat luchthavens ontwerpt over de gehele wereld. Zijn taak werd het ontwerpen van luchthavengebouwen in het Midden Oosten , Zuid Oost Azië en na de omwenteling ook in Oost Europa.

Bron afbeelding: Farhan Khan via Unsplash