Drieluik schilderen

28 March 2020 in Cursus

In De Lichtkring is er in het voorjaar van 2020 een cursus Drieluik schilderen. We schilderen met acrylverf op houten panelen (± 40 x 40 cm). De cursus bestaat uit 2 dagdelen, met een derde op reserve.

De houten panelen zijn gegrondeerd zodat je er met acrylverf op kunt werken. Deze panelen maken we voor de deelnemers klaar. Ook zorgen we voor scharnieren waarmee de panelen tot besluit aan elkaar gezet kunnen worden. In De Lichtkring is Galeria Acrylverf en er zijn penselen. Meer informatie op de site

Omdat een drieluik zowel dicht als open neergezet/opgehangen kan worden, kun je daarmee een ontwikkeling uitbeelden of een tegenstelling. De uitdaging is om verschil te maken tussen de buiten- en de binnenkant. Ieder vult het drieluik naar eigen idee in en maakt een persoonlijk en uniek drieluik.

Een drieluik/triptiek is een oude kunstvorm die je veel ziet bij altaren en iconen. Het middendeel is dan meestal dubbel zo breed als de zijluiken, zodat het middenpaneel helemaal bedekt is wanneer je het drieluik sluit. De zijpanelen kun je aan de buitenkant én de binnenkant beschilderen. Je hebt dus 5 (of als je de achterzijde meerekent) zelfs 6 vlakken om te beschilderen.

Opgave via: veelstemmiglicht@gmail.com of telefonisch 0546.840484.

Bron afbeelding: RhondaK Native Florida Folk Artist via Unsplash