Drie vrijzinnige kunstenaars uit de 20ste eeuw

14 February 2019 in Cursus

Drie veelzijdige en inspirerende kunstenaars, alle drie met religieuze affiniteit. Drie, die Ivo de Jong al dertig jaar inspireren. Ernst Barlach, Alberto Giacometti en Alexej von Jawlensky.

Ernst Barlach (1870 – 1930) was een Duits schrijver, beeldhouwer en tekenaar. Hij is zowel politiek als cul- tureel van groot belang; verguisd door de Nazi’s, sterk en breekbaar, bevriend met Kathe Kollwitz. Barlach heeft beelden gemaakt die je nooit weer vergeet.

Alberto Giacometti (1901-1966). De beeldhouwer, schilder en tekenaar Giacometti heeft een schitterend veelzijdig oeuvre nagelaten. Hij behoort tot de meest toonaangevende schilders en beeldhouwers van de twintigste eeuw.

Alexej von Jawlensky Het vroege werk van de in Rusland geboren en in 1941 in Duitsland gestorven schilder Alexej von Jawlensky is het meest bekend. Jawlensky heeft naam gemaakt als oprichter en schilder van Blaue Reiter met onder andere Franz Marc, Wasily Kandinsky, Lionel Feininger en Paul Klee. Voor die tijd was hij leerling van de naturalistische schilder Ilya Repin. Wat hij later schilderde, wordt pas de laatste jaren naar (grote) waarde geschat.

Cursusdata: 14 en 28 februari en 14 maart 2019

U kunt zich opgeven door de intekenlijst in Gebouw Kerkstraat 10 in te vullen of door een e-mail te sturen naar : clas1946@gmail.com.

Meer informatie vind je hier. 

Bron afbeelding: Debby Hudson via Unsplash