Retraite voor vrouwen: Zo goed als nieuw

16 March 2018 in Cursus

Als we zeggen dat iets een tweedehandsje is, dan heeft dat vaak een negatieve bijklank. Dan is het misschien nog wel goed, maar niet nieuw . Het ‘past’ in feite niet in onze tijd, waar alles nieuw moet zijn. Immers: alles nieuw stimuleert de economie? Gelukkig is er een verandering gaande. Duurzaamheid en circulaire economie is het nieuwe motto.

Maar ook dit is niet nieuw. Er was een tijd waarin een goede jas een kostbaar bezit was. Als deze na jaren kaal en verschoten was, werd de stof ‘gekeerd’. En uit de goede delen werd dan een kinderjas gemaakt. Zo goed als nieuw! Misschien helpt dit beeld van ‘het keren van de jas’, het begrip te verstaan wat binnen de mystiek ‘transformatie’ wordt genoemd: wat er is, wordt vernieuwd .

In de retraite maken we ruimte voor ‘het keren van de jas’. Is die oude vertrouwde jas van beelden, (geloofs)overtuigingen, over de ander, onszelf, de wereld, de jas van ons doen en laten  gaandeweg sleets geworden? Broodnodig aan keren toe? Voor welke uitdagingen staan we bij het ‘keren’? Laten wij ons voeden door de bron als wij tot Hem keren?

Zo  gaan we aan de hand van dit thema op weg naar Pasen. In verstilling  en in creatieve werkvormen zoeken wij verbinding met onszelf en de ander, vieren wij door hoogten en diepten het leven.

Maximaal 15 deelnemers – nog 5 plaatsen beschikbaar

Bij vragen of aanmelding kunt u contact opnemen met Marije Koettnitz-Worst 0597-856220 / 06-15012674 of marijeworst@yahoo.nl Pas als uw aanmelding en betaling bij Marije binnen zijn staat u op de deelnemerslijst!

Klik hier voor het volledige programma en het aanmeldingsformulier.

Bron afbeelding: Ariana Prestes via Unsplash