De weg van zelfcompassie – Marieke Hoeve

10 January 2020 in Cursus

De weg van compassie is een reis. Een reis die begint met vertragen, want wie langzaam reist ziet meer… En als we meer zien ontdekken we meer over onszelf en onze reacties. Hoe komt het dat we reageren zoals we doen? Hoe komt het dat het juist een wat negatievere opmerking ons meer bezig houdt dan positieve opmerkingen? Hoe komt het dat we voor onszelf vaak zoveel harder zijn dan tegen onze vrienden? Hoe zou het zijn om ook een goede vriend voor onszelf te zijn?

De laatste tien jaar zijn er enorme ontwikkelingen gaande op het gebied van neurobiologie en neuropsychologie. In deze training leer je praktische toepassingen hiervan waardoor je achterliggende drijfveren en patronen leert herkennen. Dit begrip zorgt voor mildheid en (zelf)compassie. Hierdoor wordt de vriendelijkheid naar jezelf en de ander groter. Deze training helpt om de hartkwaliteiten die ieder mens in ruime mate bezit te ontwikkelen en te laten spreken, zodat je vanuit je hart kunt leven. Zowel naar jezelf als naar de ander toe. Dan ontwikkel je veerkracht, ook wanneer het tegen zit.

Deze intensieve cursus omvat 8 middagen van 3 uur. Cursusdata zijn   10 en 24 januari, 7 en 21 februari, 6, 13 en 27 maart, 10 april 2020

Marieke Hoeve (1961) heeft haar gevoeligheid voor energie in de loop van de jaren aangevuld met het volgen van diverse opleidingen, cursussen en workshops op het gebied van lichaamsbewustzijn en bewustzijnsverdieping. Zij heeft een praktijk in lichaamsgericht werk in Oosterbeek en werkt onder meer met energie, holistic pulsing, droomwerk en focussen. Zij is gecertificeerd focusing- en compassietrainer.

Meer info vindt u op de website www.mariekehoeve.nl

Bron afbeelding: SHTTEFAN via Unsplash