De weg van (zelf) compassie. Van  kwetsbaarheid naar veerkracht.

4 January 2019 in Cursus

De weg van compassie begint met vertragen en bewustwording van onszelf en onze reacties. Hoe komt het dat we reageren zoals we doen? Hoe komt het dat het licht altijd lijkt te schijnen op dat wat niet klopt? Hoe komt het dat jezelf ontspannen soms zo lastig lijkt en we altijd iets te doen moeten hebben?

In deze training die wordt gegeven door Marieke Hoeve leer je de achterliggende drijfveren en patronen kennen. En hier kunnen we gelukkig ook iets mee dóen! We leren milder en vriendelijker te zijn naar zowel onszelf als naar de ander. Dit begint bij het zorgdragen voor het eigen welzijn, om vervolgens ook zorg te kunnen dragen voor de ander.

Zoals zo mooi omschreven staat: ’liefhebben zul je je naaste als jezelf’. Wie goed voor zichzelf zorgt, kan het beste van zichzelf geven! Deze training helpt om de hartkwaliteiten die ieder mens in ruime mate bezit te ontwikkelen en te laten spreken, zodat je vanuit je hart kunt leven. Zowel naar jezelf als naar de ander toe. Dan ontwikkel je veerkracht, ook wanneer het tegen zit.

Deze cursus omvat 8 cursusmiddagen van 3 uur. Het is een intensieve training waarin van de deelnemer, ook thuis, de nodige betrokkenheid wordt verwacht. Alleen dan kan de weg van compassie worden gelopen.

Cursusdata: 4, 25 januari, 8, 22 februari, 8, 22 maart, 19 april, 10 mei 2019

U kunt zich via het opgaveformulier opgeven voor deze cursus.

Bron afbeelding: Julia Caesar via Unsplash