De stille omgang

16 March 2019 in Wandeling

Amsterdam wordt ook wel eens ‘Mirakelstad’ genoemd. De stad ontleent deze kwalificatie aan het feit dat het een oude bedevaartsplaats is, waar al sinds de middeleeuwen een wonder of mirakel wordt geëerd. Deze verering leeft nog steeds en heeft sinds het einde van de 19e eeuw vooral gestalte gekregen via de jaarlijkse Stille Omgang.

Deze religieus meditatieve omgang door het historische centrum en passerend aan het nachtelijke uitgaansleven van Amsterdam wordt elk jaar gedurende één nacht in de maand maart door het Gezelschap van de Stille Omgang georganiseerd. Duizenden gelovige mensen uit het hele land nemen er aan deel.

In de Stille Omgang geven vele christenen uiting aan hun geloof, op een bescheiden wijze die ieder tot nadenken stemt en daarmee een bijdrage levert aan het tolerante klimaat van ons land.

Er is een speciale jongerenviering in de Moses & Aaronkerk aan het Waterlooplein waar circa 275 jongeren aan deel zullen nemen. Dit programma start om 19 uur en de mis begint om 22 uur.

Voor verdere informatie: zie www.stille-omgang.nl.

Bron afbeelding: Steven Arenas via Pexels