De overbodigheid van God – Wim Thijs

23 April 2019 in Lezing

Woon je in Zeeland en mag het geloof voor jou wel een tikkeltje lichter? Dan is de Zeeuwse Gesprekskring voor Vrijzinnig Gelovigen wat voor jou.

Goden bestaan, tenminste…..in de gedachtenwereld van veel mensen. Hoe zit het met de gedachtenwereld? Het denk gereedschap is ontstaan als overlevingsmechanisme. Gaat de mens zich niet schromelijk te buiten door met dit overlevingsmechanisme te gaan fantaseren over goden? Zijn de attributen die goden krijgen wel coherent denkbaar? Brengt het idee van goden iets goeds? Is het zo dat er een stadium is in de evolutie van de mens dat hij onvermijdelijk goden uitvindt? Is er ook een stadium in de ontwikkeling van de individuele mens (dan wel de mensheid) waarin deze hypothese onvermijdelijk sneuvelt? De spreker denkt van wel. Daarom is de stelling: God is overbodig.

Wim Thijs was docent wetenschappelijk onderzoek in Delft en supervisor/beschermheer van de Dream Teams van de TU Delft. Tevens was hij TU-trekker van bijbehorend onderwijs. Hij was vice-wereldkampioen windsurfen en heeft veel wedstrijden georganiseerd en gejureerd. Hij was Directeur van de Nederlandse Watersportbond. Hij is gepromoveerd in de Beslissingstheorie, een domein met wortels in de Psychologie, Wiskunde en Techniek. Een grote passie van Wim is het meevoeren van een gehoor waarbij het publiek veel plezier heeft en toch veel leert. Zijn grootste passie is het bespelen van grote kerkorgels.

Meer weten of aanmelden? Dat kan via José Viveen 0118-593312 of  joseviveen@hotmail.com

Bron afbeelding: Joshua-Earle via Unsplash