De Maansknopen in jouw persoonlijke blauwdruk – Greet Dol

15 April 2019 in Inspiratiebijeenkomst

Het Café van Verdieping is alweer aan haar vierde seizoen begonnen. Belangstellenden uit onze regio kunnen zich met elkaar verdiepen  in onderwerpen van levens-filosofische, maatschappelijke en spirituele aard. De afgelopen lezingen waren boeiend en druk bezocht.

Greet Dol: “Ik ben op mijn 38e jaar met astrologie in aanraking gekomen en het heeft me tot nu toe altijd geboeid. De planeetstanden, de sterrenhemel, de zon en de maan, deze hemellichamen ziet ieder mens vanuit de kosmos in zijn eigen karakter gespiegeld. Elke horoscooplezing is zo beschouwd dan ook een ’wonder’. De sterren staan symbool voor stukjes van het karakter; de zon symboliseert de identiteit; ‘wie ben ik’ zegt de zon; de maan maakt de aarde vruchtbaar en staat symbool voor het ‘moedergevoel’. De maan heeft op aarde ook invloed op eb en vloed en precies zo werkt de maan door in onze eigen emoties en gevoelens. In totaal zijn er twaalf sterrenbeelden die allemaal een stukje van het karakter van de mens voor hun rekening nemen.

Deze avond vertel ik een stukje uit de horoscoop en leg o.a. uit wat de Maansknopen te zeggen hebben in jouw persoonlijke blauwdruk. De Maansknopen symboliseren je reis hier op aarde. Ze vertellen iets over wat je hier komt doen, wat je hebt meegekregen in je genen en wat je aangeboren talenten zijn. Ook leren ze je hoe je dit alles hier op aarde kunt vormgeven en ontwikkelen of ‘ontkennen’. Ik zal een paar voorbeelden van deze Maansknopen in de persoonlijke blauwdruk noemen, als daar bij mensen in de zaal behoefte aan is. Na de pauze kunnen er vragen gesteld worden die ik dan graag zal beantwoorden”

Bron afbeelding: Greet Dol