Dagboek schrijven met Sarine Zijderveld

30 June 2017 in Vakantieweek

“Vrede en alle goeds” is een franciscaanse groet. Franciscus en Clara van Assisi leefden rond 1200 in Italië en uit hen zijn onder andere de ordes van de franciscanen (minderbroeders) en de clarissen voortgekomen. Dit zijn ordes waarin men leeft vanuit evangelische armoede, uitgedrukt in radicale bezitloosheid, en de beleving van broeder- en zusterschap met de hele schepping. In dit korte weekend staan we stil bij drie thema’s die met elkaar verweven zijn: vrede, vertrouwen en verbinding.

Er wordt gewerkt met enkele teksten van en over Franciscus en Clara, en via reflectieve schrijfopdrachten ontdek je welke betekenissen daarin voor jou persoonlijk schuilgaan. Daarbij gaat het er niet om dat je mooi of goed leert schrijven; het schrijven is puur een manier om contact te maken met een tekst en met wat er in jou leeft als antwoord op die tekst. Schrijven op deze manier betekent: bewust worden van en aandacht geven aan datgene wat je wilt laten groeien in je leven. Zo schrijf je vrede en alle goeds naar je toe.

Je krijgt ook handvatten om er thuis mee verder te gaan als je dat wilt. Schrijfervaring is voor dit programma niet nodig; teksten worden niet beoordeeld, want het gaat om het proces van het schrijven. Het programma is reflectief en persoonlijk van aard (dus geen lezing of gespreksgroep).

Sarine Zijderveld werkt als schrijfdocent, coach en retraitebegeleider vanuit haar praktijk ‘Papieren Spiegel’. Samen met Jojanneke Kronenburg publiceerde zij het boek ‘Word je bewust. 81 oefeningen voor reflectief schrijven’, en ze maakte diverse werkboeken, waaronder ‘Geworteld schrijven’ en ‘Altijd tijd, altijd aandacht. Je eigen programma voor benedictijns leven’. Info: www.papierenspiegel.nl.

Datum: vrijdag 30 juni (17.00 uur) t/m zaterdag 1 juli (16.00 uur)
Locatie & Opgave: Buitengoed Fredeshiem | 0521 – 53 51 00 | info@fredeshiem.nl
Kosten: € 145,- bij overnachting op een 1-persoonskamer en € 130,- p.p. bij overnachting op een 2-persoonskamer. Verblijf op basis van volpension tussen aankomst en vertrek, inclusief koffie/thee verstrekking.

Meer informatie