Cursus: QiGong en TaiJi voor zelfgenezing en ontspanning

6 September 2017 in Cursus

Qi () is de alles doordringende, natuurlijke kracht die vanuit het universum leven geeft aan alles. In feite is het de levensenergie die via acupunctuurmeridianen naar en door alle organen van het lichaam stroomt. Gong () betekent training.

Naast losmaak- en ontspanningsoefeningen wordt de nadruk gelegd op oud- Chinese oefeningen, die een medische achtergrond hebben. Door een harmo- nieus samenspel tussen beweging, vorm, houding, balans, concentratie en ademhaling kan innerlijke rust en ontspanning worden verkregen. De training vergroot niet alleen de weerstand tegen allerlei ziektes, maar kan tevens zo- wel mentaal als fysiek een zelfgenezend effect hebben.

De lessen vinden plaats onder leiding van Ria Brinkman die, naast een grote interesse in de oosterse filosofie, al meer dan 35 jaar diverse oosterse bewegingsvormen beoefent welke hoofdzakelijk gericht zijn op het werken met (en beheersen van) energieën. Zij verbleef vier en een half jaar in Japan waar zij dagelijks studies en trainingen volgde bij verschillende Japanse en Chinese – in QiGong en TaiJi gespecialiseerde – meesters. De cursus is opgebouwd uit  28 lessen.

Voor extra informatie

 

(bron afbeelding: zhendaopai.com)