Vakantieweek op Kreta: Reaching me in me

23 april 2017 in Vakantieweek

In deze prachtige week ga je met Stine Jensen op zoek naar identiteit. We gaan er als vanzelfsprekend van uit dat ieder van ons een identiteit heeft, maar als ons op de man of vrouw af wordt gevraagd wie we dan wel zijn, weten we het opeens niet meer zo goed.

We noemen onze naam, maar wat zegt die eigenlijk? We vertellen ons beroep, maar is dat wel zo relevant? We beginnen over onze afkomst, maar doet die er nog toe? Onze identiteit lijkt te bestaan, maar vervluchtigt in een wereld waarin iedereen op internet een nickname heeft, een jobhopper is of een wereldburger wil zijn.

Oosterse methode

Stine Jensen gaat met je op zoek naar de Oosterse methode. In hoeverre verschilt de westerse zelfrepresentatie van de oosterse? Hoe verhouden lichaam en geest zich tot elkaar? En waarom zoeken velen nu hun toevlucht voor geluk in de oosterse winkel? Je zult ook werken aan een persoonlijke biografie volgens de oosterse methode.

Deze week is een combinatie van filosofie, yoga en meditatie en persoonlijk zelfonderzoek. Stine Jensen neemt je in deze cursusweek mee naar de volgende onderwerpen: identiteit, veroostersing, de zin van het leven, bestemming, geluk en welke oosterse oplossingen worden geboden voor westerse kwalen?

Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Kijk op de site van Academie op Kreta voor meer informatie over deze cursus!

Bron foto: Vera de Kok via Wikipedia

Gerelateerde evenementen


Lezing: ‘De vreemde vrijheid’ met Laurens ten Kate

10:30 - 12:00 29 oktober 2017 Doopsgezinde kerk Assen

Hoe ziet vrijzinnigheid er uit in de 21e eeuw? Filosoof...

Brainwash festival

13:00 - 01:00 28 oktober 2017 De Nes

Het verzet is terug, populisme blijft de vijand, ontevredenheid is...

Lezing: inspiratieavond met Heine Siebrand

19:45 - 21:30 5 oktober 2017 Odd Fellowhuis Assen

Dr. Heine Siebrand, verteller pur sang, put voor zijn verhalen...

Lezing: Wat is Geluk?

19:30 - 21:00 31 augustus 2017 Radboud Universiteit

Wat is geluk? | Radboud Reflects Lezingen met filosoof Hans...