Cursus: focussen door Marieke Hoeve

10 March 2017 in Cursus

Focussen is een alerte vorm van innerlijke aandacht die helder maakt hoe iets in zijn geheel voor jou aanvoelt wat voorheen nog wat onduidelijk was. Focustrainer Marieke Hoeve leert je in vijf vrijdagmiddagen hoe je stapsgewijs je aandacht naar binnen brengt. 

Je leert je aandacht naar binnen te brengen, echter niet los te laten wat je daar ervaart, maar juist erbij te blijven om zo te ontdekken wat het jou te vertellen heeft. Je leert luisteren naar jezelf op een manier die vaak een verrassend inzicht biedt. Door te focussen leer je onder meer vertrouwd te raken met je eigen binnenwereld, je prettiger in je lichaam te voelen, meer in het hier en nu te leven en meer ontspannen te leven. Focussen is ontwikkeld door de Amerikaanse losoof en psychotherapeut E. Gendlin in de jaren zestig.

Focussen

Marieke heeft haar gevoeligheid voor energie in de loop van de jaren aangevuld met het volgen van diverse opleidingen, cursussen en workshops op het gebied van lichaamsbewustzijn en bewustzijnsverdieping en is gecertificeerd focustrainer. Zij heeft een praktijk in lichaamsgericht werk in Oosterbeek en werkt onder meer met energie, holistic pulsing, droomwerk en focussen. Meer info op haar website.

Cursus vindt plaats op 10, 17, 31 maart en 7 en 21 april. Je kunt je aanmelden via de website van De Ontmoeting Bennekom (nb cursuskosten zijn exclusief het cursusboek ‘Focussen’ van Erna de Bruijn á € 18. Graag voorafgaand aan de cursus aanschaffen).

Bron foto: Isabell Winter via Unsplash