Creatief Schrijven

1 March 2020 in Workshop

Tijdens deze workshop laat ik je kennismaken met een aantal creatieve schrijftechnieken, die je op welk willekeurig moment in kunt inzetten. Geniet en laat je verrassen door je pen!

Het gaat bij creatief schrijven meer dan om louter schrijven: je gaat het op een creatieve manier toepassen. Belangrijk is dat je hierbij je innerlijke criticus uitschakelt, want dat innerlijke stemmetje dat je altijd toefluistert dat het niet goed genoeg is, houdt het creatieve schrijfproces tegen. Je krijgt bij de toestemming om zoveel fouten te maken als je wilt. Dat het (her)leesbaar is, is ook niet nodig, dus op je schoonschrift letten evenmin. Er is geen goed of fout, er is alleen plezier in het schrijven en over het neerzetten van je gedachten. Tijdens mijn schrijfactiviteiten schrijf je geen artikel of boek, je schrijft enkel je leven neer… voor jezelf en voor niemand anders.

Ik werk graag met, voor en in dialoog met mensen en het geven van schrijfworkshops en -cursussen sluit hier goed bij aan. Schrijvend luisteren naar wat er in je leeft, gehoord en verwoord wil worden, is erg verrassend waanneer je jezelf daartoe toestemming geeft. Ik wil jou laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven tot creatieve expressie komen me behulp van schrijfoefeningen die hen worden aangereikt.

Conny Plomp (1961) geeft al ruim tien jaar schrijfcursussen en -workshops creatief schrijven onder haar bedrijfsnaam ‘SchrijfPassie’.

Bron afbeelding: Plush Design Studio via Unsplash