Commitment door Herma Meulenkamp

13 maart 2018 in Lezing

‘Begin bij het begin’, zo zegt de koning in Alice in Wonderland plechtig, ‘en ga door tot je bij het einde komt, stop dan.’ Het lijkt zo makkelijk wat deze koning zegt en toch blijkt in de praktijk dat mensen zich vaak kortstondig verbinden, ook bij belangrijke zaken, in plaats van te kiezen voor langdurig commitment.

Hoppen van baan naar baan, van relatie naar relatie, snelle en korte cursussen met instant resultaat in plaats van een langere leerweg te volgen, zijn er voorbeelden van. Committent, hoe doe je dat, wat brengt het je? De bescheidenheid, het geduld, de wijsheid, het uithoudingsvermogen, de moed die het vraagt om je gedurende lange tijd te verbinden en te verplichten is alleszins de moeite waard. Overgave aan waar je je aan verbindt én je ervoor inspannen, maken dat diepere lagen van jou zich kunnen openbaren en vanzelfsprekend tot vorm worden.

Herma Meulenkamp: “Zelf ben ik 41 jaar lang met dezelfde man, 17 jaar werkzaam bij het ITIP en heb ik reeds 22 jaar dezelfde leraar. Ik ben blij dat mijn leraar mijn belangrijke dromen kent, mijn lichtkracht ziet en ook mijn falingsneiging en daarover steeds weer in contact treedt. Zo komt mijn essentie aan het licht en krijg ik een groter bewustzijn. Gedurende zeven jaar al bestudeer ik het boek Esther en nog steeds opent zich steeds verder iets in mij als ik daarmee bezig ben, waardoor ik dichter bij mijn kern kom.Vanuit de I Tjing, andere bronboeken en uit eigen ervaring vertel ik over hoe lastig en waardevol het is om langdurig verbonden te zijn en waarom het alle moeite waard is.”

Graag aanmelden via deze link.

Bron afbeelding: ITIP, Herma Meulenkamp

Gerelateerde evenementen


In contact met je vrouwelijke kracht

19:30 - 16:30 23 maart 2018 - 25 maart 2018

Dit is een wederkerend evenement

Dominicanenklooster Huissen

Een weekend voor vrouwen die contact willen maken met hun...

Studieweek Mystiek 2018

10:00 - 15:30 2 juli 2018 - 5 juli 2018 Radboud Universiteit

“Mystiek is een bijzondere vereniging van God met de mens,”...

Gidsen voor een innerlijk leven nu. Over de spiritualiteit van Thomas Merton, Henri Nouwen en Etty Hillesum.

11:00 18 maart 2018

Dit is een wederkerend evenement

De Engel Huizen

Een drieluik over de spiritualiteit van Thomas Merton, Henri Nouwen...

De innerlijke ruimte, een spirituele weg.

17:00 - 16:00 27 april 2018 - 29 april 2018  St. Michaël Steyl

In deze retraite verdiep je je in in de spiritualiteit...