Cinema Camino: een filmfestival voor pelgrims

5 November 2017 in Festival

Op zondag 5 november organiseert de Camino Academie voor het eerst een landelijk filmfestival in filmtheater ’t Hoogt in de binnenstad van Utrecht. Dit historische pand zal de hele dag in het teken staan van films over de camino en het pelgrimeren. Het festival wil de diversiteit van pelgrimsfilms laten zien met de vertoning van verschillende soorten films: grote titels en kleinere producties, speelfilms, documentaires en animatiefilms, spirituele verhalen en historische achtergronden uit binnen- en buitenland.

Om de films beter te kunnen duiden nodigt de Camino Academie wetenschappers en experts uit verschillende disciplines uit om de films in te leiden. Daarnaast wordt de dag natuurlijk feestelijk aangekleed met pelgrimgerelateerde activiteiten. Schrijf de datum alvast in de agenda!

Het volledige programma met informatie over de films en over de wetenschappers en experts die de films zullen inleiden vind u op de website van ‘t Hoogt. De dag wordt verder feestelijk aangekleed met een tapasmenu met Spaanse wijnen en met korte pauzeoptredens van het pelgrimskoor El Orfeón Jacobeo.

Meer info