Brandend verlangen om op te gaan in God

24 March 2020 in Lezing

De heer Wim Jansen, theoloog en schrijver/dichter te Veere, emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Koorkerkgemeenschap Middelburg, biedt geen pasklare antwoorden maar heeft wel diep over deze vragen nagedacht. En het verlangen van binnenuit doorleefd.

Hij spreekt vanuit, wat hij zelf noemt, een levende praktijk in God. In zijn boek ‘O hemel, zei de krokodil’ speelt hij met het woord God ‘als verwijzing naar een dimensie van het bestaan waar geen woorden voor zijn’. En in zijn nieuwe boek ‘Brandend verlangen’ – waaraan hij nu werkt – vertelt hij over het dagelijkse ‘opgaan in God’.

“Wat is dat toch met dat woord God, dat alles naar zich toe trekt en een vreemd verlangen wekt? Of ben ik gek als ik naar God verlang? Is God in deze tijd niet een kansloos thema? Wat zeg ik eigenlijk als ik God zeg? Een ervaring? Maar welke ervaring wil ik er dan mee duiden? En is het woord God niet te belast? Moeten we kiezen voor een ander woord of op z’n minst anders spreken over God? Wat blijft er dan van God over? En van het verlangen naar God? Moet je diepgelovig zijn om dat te doen? Dat verlangen – wat betekent dat concreet? Hoe vul je dat in in het leven van alledag? En wat doet het met je? Verlangen naar God, ja, maar hoe zit het dan met de mens?”

Om 12:00 uur wordt gestart met een lunch (die 12 euro kost), de lezing duurt van 13:00 uur tot 14:00 uur.  Let op: locatie is Café Willem, Wijkcentrum Hof van Buren, Oranjelaan 17, Middelburg. 

Graag vooraf aanmelden bij Albert de Visser of José Viveen. Voor verdere informatie José Viveen secretaris 0118-593312 jviveen@zeelandnet.nl

Bron afbeelding: Mitchell Griest via Unsplash