Boos? Onbegrepen? Geïrriteerd?  Zeg ‘t ‘s Lief!

1 June 2019 in Workshop

Stel je voor: het is 10 uur ’s avonds en de buurman begint in de betonmuur te boren. Je kinderen liggen net rustig in bed en jij wilt je nog even ontspannen voor je gaat slapen. Natuurlijk wil je dat de buurman stopt met dat lawaai. Hoe kun je hem dat het beste vertellen?


Als er verschillende belangen in het geding zijn (zoals bij de boorklus) kan het moeilijk zijn om je boodschap over te brengen. Hoe kunnen we dan toch iets bij die ander bereiken (bv. boren op een ander tijdstip) zonder dat wij zelf geïrriteerd raken en zonder de ander te irriteren. Hoe kunnen wij conflicten voor­komen? Hoe kunnen we op ons werk, in ons privéleven of bijvoorbeeld als op­voeders zo communiceren dat we nader tot elkaar komen, elkaar beter ver­staan?

In de workshop Zeg ‘t ‘s Lief gaat het om geweldloos commu­niceren. U krijgt van twee ervaren trainers, Rita Romeijn en Marijke Laan, handvatten aangereikt om op een vriendelijke doch effectieve manier met anderen in gesprek te gaan. De methode van Geweldloze Communicatie werd mede ontwikkeld door Marshall Rosenberg en wordt toegepast in allerlei vormen van bemiddeling en ook in het dagelijks leven tussen mensen. Dat maakt deze methode zo aantrekkelijk: ieder kan het oefenen en toepassen in de eigen omgeving.

Truus de Boer, telefoon 06 1289 7184 of mail naar trijntjedeboer@gmail.com

Bron afbeelding: Bryan Apen via Unsplash