Boekpresentatie: Practivisme. Vind de rebel in jezelf!

24 April 2018 in Boekpresentatie

Vijftig jaar na de opstanden van 1968 verschijnt Eva Rovers’ Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen: tégen machteloosheid en vóór mensen die de wereld een stukje beter willen maken. Reden voor een bijeenkomst vol handvatten voor alle soorten rebellen. Met Eva Rovers, Maarten Doorman en Benjamin Fro. 

In Practivisme. Een handboek voor heimelijke rebellen bindt Rovers de strijd aan met de verlammende machteloosheid die iedereen wel eens ervaart. We leven in een tijd waarin we slechts een tweet verwijderd lijken van een kernoorlog, waarin social media meer afstand dan begrip kweken, politici meer naar bedrijven luisteren dan naar burgers, in een wereld die bedreigd wordt door vervuiling en overbevolking. Hoe kunnen we als individu het hoofd bieden aan grote problemen als deze? Wat kunnen we daarover leren van filosofen, opstandige bejaarden en smartphonedemonstranten? Rovers geeft met Practivisme tips aan iedereen die de wereld wil veranderen, maar niet precies weet hoe.

Eva Rovers schreef eerder de veelgeprezen biografie BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch en de biografie van kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller De eeuwigheid verzameld. Vorig jaar publiceerde zij Ik kom in opstand, dus wij zijn, een vlammend betoog over opstand in digitale tijden. Daarop volgt nu Practivisme.

Maarten Doorman doceert cultuurfilosofie aan de Universiteit van Maastricht en is bijzonder hoogleraar Historische Cultuur van Duitsland vanwege het Duitsland Instituut aan de Vrije Universiteit.

Benjamin Fro is een spoken word artist en zal een nummer ten gehore brengen.

Vrije toegang, wel graag even aanmelden.

Nieuwsgierig naar dit boek? Lees hier alvast een leesfragment. 

Gerelateerde evenementen


Moderne levenskunsten – Dick Kleinlugtenbelt

10 October 2019

Dit is een wederkerend evenement

Dick Kleinlugtenbelt publiceerde vorig jaar Moderne Levenskunsten 3 - De...

Aldus sprak Zarathoestra

10.30 - 16.30 3 July 2019 - 4 July 2019 Radboud Universiteit - Nijmegen

In deze cursus wordt Nietzsches Aldus sprak Zarathoestra besproken in...

Sleutel tot Aristoteles

16:00 29 June 2019 Boekhandel De Groene Waterman - Antwerpen

Hoe kan het dat teksten van bijvoorbeeld Aristoteles na 2400...