Boekpresentatie: Theognis van Megara – Luister naar mij

8 december 2017 in Boekpresentatie

In een tijd van grote veranderingen zingt de aristocratische dichter Theognis over alles wat hem dierbaar is en onherroepelijk verloren dreigt te gaan. Een collectie van zijn werk is gebundeld in  ‘Luister naar Mij‘. (Damon, 2017). Presentatie van het boek: vrijdagmiddag 8 december 2017, Leiden.

Nieuwe rijken verdringen de oude adel, op je vrienden kun je niet meer vertrouwen en in de liefde ligt verraad altijd op de loer… Maar toch viert de dichter met wijn en gezang het leven, dat zo kort en toch zo mooi is.

De 6e eeuwse dichter Theognis uit Megara was in de Oudheid al beroemd om zijn wijze adviezen, gebaseerd op duurgekochte levenservaring. Luister naar mij is de eerste integrale vertaling van de wijsheids- en liefdespoëzie van Theognis van Megara. Het werk is vertaald door Hugo Koning.

Luister naar mij verschijnt als vierde deel in de reeks Monobiblos, onder redactie van Vincent Hunink. Naast de presentatie van dit boek is er ook aandacht voor de andere delen in de reeks, met bijdragen van Vincent Hunink, Diederik Burgersdijk, Mieke de Vos en Patrick Lateur.

Een boeiende middag vol antieke poëzie!

Programma:
14.00-14.30       Inloop

14.30-16.00       Boekpresentatie met bijdragen van:

Hugo Koning over de elegieën van Theognis van Megara, Luister naar mij
Vincent Hunink over Monobiblos en de epigrammen van Martialis
Diederik Burgersdijk over visies op Martialis van inleider en vertaler.
Mieke de Vos over hellenistische poëzie in Alles is Eros
Patrick Lateur over Monobiblos deel 5

16.00-17.00       Borrel en gelegenheid voor signeren

De toegang is vrij. Vriendelijk verzoek u aan te melden op de site van het museum. Luister naar mij