Bijeenkomst: voltooid leven

14 January 2018 in Gesprek

Een voltooid leven: wat bedoelen mensen met deze ogenschijnlijk mooie woorden? Je kunt je afvragen of een mens ooit met zekerheid kan zeggen dat zijn leven voltooid is. Wanneer is een leven voltooid? Hoe gaan we om met onze eindigheid? En hoe blijf je van betekenis tot het einde? Enerzijds kan de koek echt op zijn. Anderzijds is en blijft radicale verandering in ons een mogelijkheid tot onze laatste ademtocht.

Els van Wijngaarden (1976) doet onderzoek naar de thematiek van het voltooide leven. Voor haar onderzoek interviewde zij vele ouderen diepgaand. Ook schreef zij er een boek over: Voltooid leven, over leven en willen sterven, Atlas Contact, 2016. Zij is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek (onderzoeksgroep zorgethiek) en de Tao of Care. Van Wijngaarden is gepromoveerd op onderzoek naar voltooid leven.

Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Na afloop is er koffie en thee. Er is een boekentafel aanwezig waar zij haar boek verkoopt en signeert voor wie dat wil.

Foto: Joe Zlomek @freeimages.com

Gerelateerde evenementen


(on)breekbaar met de seizoenen mee

10:00 - 18:00 22 June 2019

Dit is een wederkerend evenement

Atelier van ComunicArte - Eindhoven

Vier zaterdagen, één per kwartaal, beeldend werken rond het thema...

Kloosterkamp 2019

12:00 - 13:30 10 July 2019 - 14 July 2019 Dorpskerk Schaarsbergen

Een wifi-detox retraite voor studenten. Leven zoals in een klooster...