Bijeenkomst: voltooid leven

14 januari 2018 in Gesprek

Een voltooid leven: wat bedoelen mensen met deze ogenschijnlijk mooie woorden? Je kunt je afvragen of een mens ooit met zekerheid kan zeggen dat zijn leven voltooid is. Wanneer is een leven voltooid? Hoe gaan we om met onze eindigheid? En hoe blijf je van betekenis tot het einde? Enerzijds kan de koek echt op zijn. Anderzijds is en blijft radicale verandering in ons een mogelijkheid tot onze laatste ademtocht.

Els van Wijngaarden (1976) doet onderzoek naar de thematiek van het voltooide leven. Voor haar onderzoek interviewde zij vele ouderen diepgaand. Ook schreef zij er een boek over: Voltooid leven, over leven en willen sterven, Atlas Contact, 2016. Zij is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit voor Humanistiek (onderzoeksgroep zorgethiek) en de Tao of Care. Van Wijngaarden is gepromoveerd op onderzoek naar voltooid leven.

Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Na afloop is er koffie en thee. Er is een boekentafel aanwezig waar zij haar boek verkoopt en signeert voor wie dat wil.

Foto: Joe Zlomek @freeimages.com

Gerelateerde evenementen


Vrome freule

20:00 21 februari 2019

Dit is een wederkerend evenement

Café De Freule - Den Haag

De Vrome Freule, een kroegavond met diepgang in Den Haag.

Wat zet jou in beweging?

20:00 - 22:00 30 januari 2019 Stralend 040

Januari is de maand van de nieuwe start, van actie!...