Bijeenkomst in waarheid

14 April 2019 in Workshop

Welke waarheid? En wie of wat bepaalt dat?…

De waarheid dat jij er al bent. Dat je daar niets voor hoeft te doen. Dat is geen mening maar een feit. Ben je er dan niet. Zo niet, wie zegt dat dan? En moet je er dan steeds iets aan doen, om er te zijn of ben je er gewoon ook al doe je daar helemaal niets aan?Hier wordt tijdens de workshop dieper op in gegaan.

Bij een Satsang, staat een leraar centraal. Hij/zij trekt de aandacht. Niet tot vermaak van de andere aanwezigen. Niet om zich te verrijken aan anderen. Maar als voertuig van inzicht en liefde. Geen occult medium maar iemand die gerealiseerd is. Ook al heeft ie daarvan geen bul.

Sommige leraren wel, die zeggen dan een schriftelijke verklaring te hebben van hun meester. Dat is natuurlijke een prachtige springplank en zulke leraren trekken dan ook vaak volle zalen maar ik zou daaraan geen of weinig waarde hechten!

Toen Jezus sprak, sprak hij met autoriteit en niet omdat hij deze had gekregen uit de kring van Schriftgeleerden en Joodse gezaghebbers!

Toen Ramana Maharshi sprak, had ie ook geen bul, helemaal niets van dat!… En toch wordt hij heden gezien als een van de grootste leraren aangaande non-dualiteit, nietwaar?

Als je een Satsang bezoekt, is het belangrijk oprecht te zijn. En de bereidheid te hebben eerst echt goed te luisteren. Sommige be-zoekers beweren niets te weten, niet gerealiseerd te zijn maar hebben wel vaak dan de grootste praatjes over wat dan verlichting is. Niet doen dus!…

‘De Waarheid is niet het probleem maar je mening erover,’ zegt Zen. Precies! Je bent er al. Maar besef je dat wel werkelijk, of ben je die persoon die zijn bril zoekt terwijl die bril simpelweg op je neus zit?

‘De Waarheid is een land zonder paden,’ sprak Jiddu Krishnamurti. Een man die gezag ontving uit de kringen van de Theosofie maar later van dat gezag geheel afzag!… Bent u dan niet de Christus?, vroeg iemand hem. Wat maakt het uit wat ik zeg, zei K, want als iemand anders zegt dat ik het niet ben, wie zal u dan moeten geloven?

Tijdens een samenkomst in Waarheid, staat iedereen er alleen voor. En dat is alleen maar goed, want de Waarheid is geheel ongevoelig voor aantallen, papiertjes, uiterlijk, geld, opsmuk,…

Heb je liefde voor de Waarheid of niet?

Men dient zich van te voren aan te melden via: non-dualiteit@xs4al.nl