Bezinningssamenkomst – Chantal Suissa-Runneli

9 February 2020 in Inspiratiebijeenkomst

“In een tijd waarin degene die het hardst schreeuwt de meeste aandacht krijgt, vraag ik mij af of we nog durven te luisteren naar de nuance. Daar scoor je wellicht politiek weinig zetels mee, want catchy oneliners trekken altijd meer aandacht dan gecompliceerde betogen.”

“Ik faciliteer de verbinding dikwijls tegen de klippen op met projecten als Mo & Moos, vriendschap en leiderschap in Mokum voor joden en moslims. Leer Je Buren Kennen, 180 Amsterdammers, Rechtstaat in de Klas en Verantwoord Clashen. Als Joodse beroepsverbinder, zelf opgegroeid in Bilthoven, streef ik ernaar geen onderdeel van het probleem maar van de oplossing te zijn. Alleen hoe werkt dat? Door figuurlijk en soms letterlijk niet tegenover, maar naast de ander te gaan staan en mee te kijken vanuit diens perspectief. Oprecht nieuwsgierig te zijn. Door geluk boven gelijk te plaatsen. En door het besef dat het ego schreeuwt, maar de ziel fluistert. Durft u te luisteren?”

Iedere tweede zondag van de maand is er een Bezinningssamenkomst in De Woudkapel. Na afloop dialoog met toehoorders. De bijeenkomst wordt altijd ondersteund met live muziek.

Bron afbeelding: Pixabay