Amma in Nederland

17 oktober 2018 in Festival

Sri Mata Amritanandamayi, bekend als Amma, reist al meer dan dertig jaar over de wereld en op 16 en 17 oktober is ze in Nederland. Amma inspireert liefde, hoop en vrede door haar lezingen en darshan – de omhelzing waardoor zij zo bekend is geworden. Kom ook en laat je door haar omhelzen!

Geschat wordt dat ze al 38 miljoen mensen over de hele wereld omhelsde. Amma’s humanitaire organisatie Embracing the World helpt mensen in nood met het realiseren van hun basisbehoeften: voedsel, onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en inkomen. Amma is voor iedereen bereikbaar: haar programma en omhelzing zijn gratis toegankelijk.

Omhelzing

Velen komen voor Amma’s darshan. Darshan betekent letterlijk: ‘een visioen van het goddelijke’. In India spreekt men over darshan als men een heilige of een heilige plaats bezoekt. Amma´s darshan is heel bijzonder. Zij verwelkomt iedereen in haar armen en geeft een moederlijke omhelzing. Haar omhelzing is voor velen het hoogtepunt van hun bezoek aan Amma. In de omhelzing fluistert Amma soms ‘My darling son’ of ‘daughter’ of ‘darling, darling, darling’. Ze kijkt je aan met haar stralende glimlach en geeft je prasad: een zegening in de vorm van een snoepje en een rozenblaadje.

Amma’s omhelzing is gratis net als de entree tot het programma.

Bron afbeelding: Amma Centrum Zeist

Gerelateerde evenementen


Open Soefi Avond

20:00 - 22:00 27 maart 2019

Dit is een wederkerend evenement

De Woudkapel - Bilthoven

Maak kennis met het soefisme, die zijn inspiratie vindt in...

Happinez festival 2019

10 mei 2019 - 12 mei 2019 Taets - Zaandam

Are you ready for The Now Age? Het Happinez Festival...

Meditatief mandala tekenen

20:00 - 22:00 7 maart 2019 De Lichtkring - Almelo

Tekenen is een manier om tot rust te komen. Al...

Ignatiaans bidden – 40-dagen retraite

6 maart 2019

Digitaal bidden? Waarom niet? De 40 dagen retraite wordt georganiseerd door...