Amma in Nederland

16 oktober 2018 in Festival

Sri Mata Amritanandamayi, bekend als Amma, reist al meer dan dertig jaar over de wereld en op 16 en 17 oktober is ze in Nederland. Amma inspireert liefde, hoop en vrede door haar lezingen en darshan – de omhelzing waardoor zij zo bekend is geworden. Kom ook en laat je door haar omhelzen!

Geschat wordt dat ze al 38 miljoen mensen over de hele wereld omhelsde. Amma’s humanitaire organisatie Embracing the World helpt mensen in nood met het realiseren van hun basisbehoeften: voedsel, onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en inkomen. Amma is voor iedereen bereikbaar: haar programma en omhelzing zijn gratis toegankelijk.

Omhelzing

Velen komen voor Amma’s darshan. Darshan betekent letterlijk: ‘een visioen van het goddelijke’. In India spreekt men over darshan als men een heilige of een heilige plaats bezoekt. Amma´s darshan is heel bijzonder. Zij verwelkomt iedereen in haar armen en geeft een moederlijke omhelzing. Haar omhelzing is voor velen het hoogtepunt van hun bezoek aan Amma. In de omhelzing fluistert Amma soms ‘My darling son’ of ‘daughter’ of ‘darling, darling, darling’. Ze kijkt je aan met haar stralende glimlach en geeft je prasad: een zegening in de vorm van een snoepje en een rozenblaadje.

Amma’s omhelzing is gratis net als de entree tot het programma.

Bron afbeelding: Amma Centrum Zeist

Gerelateerde evenementen


Gnostiek Jung in het heden

20:00 - 22:00 7 februari 2019

In de eerste jaren van onze jaartelling onderkende men vele...

Als de Liefde voorbij is – Jan Drost

19:45 29 januari 2019 Remonstrantse kerk - Haarlem

Wat als je geliefde jou van het ene op het...

Over God wil ik zwijgen (Meister Eckhart)

20:00 - 22:00 7 november 2018

Dit is een wederkerend evenement

Vrijburg - Amsterdam

Bijna zeven eeuwen na zijn sterfdag geniet Meister Eckhart (ca....

Zhineng qigong

14.30 - 16.30 14 november 2018 Odd Fellowhuis - Assen

Zhineng qigong! Eh … wat zei u? Alleen al die...