Bach tijdens Allerzielen Kampen

2 November 2017 in Lezing

Naar oud en hartverwarmend gebruik nemen ‘De Verrekijkers’ eens per jaar met nadruk de tijd om stil te staan bij de dierbaren die ons dit jaar ontvallen zijn. Ditmaal op 2 november 2017 zal de herdenking staan in het teken van cantate 106, het stuk dat Bach heeft geschreven voor dit moment.

“Cantate 106 heeft traditioneel twee namen”, vertelt theologe Coos Visser. Actus Tragicus en (naar de beginzin) ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’. Op het oog een wonderlijke tekst om voor te leggen aan rouwenden. Hoezo was dit moment van overlijden het allerbeste moment? In Bachs wereld is het antwoord op deze vraag volkomen duidelijk en vooral troostrijk getoonzet.”

Alle nabestaanden zijn van harte welkom om de geliefde naam nogmaals te horen noemen, een kaarsje te branden en mee te gaan in de cantate. De begeleiding van deze Allerzielen-avond is in handen van drs. Coos Visser en Rinus van Warven. Bij de laatste kunt u zich ook aanmelden: info@rinusvanwarven.nl

‘De Verrekijkers’ is de naam voor het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen/Noordoostpolder. Deze samenwerking krijgt ieder jaar meer vorm en inhoud en komt tot uiting in ons gezamenlijke programma voor mensen met belangstelling voor verdieping. Muziek, beeldende kunst, meditatie, filosofie, boekbesprekingen, diverse lezingen en “de Bijbel in twee jaar”.

Bron afbeelding: George Becker via Pexels.com