Onderweg in zijn en tijd. Inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger.

17 april 2018 in Boekpresentatie

Alfred Denker geeft op zondag 15 april een lezing in Eindhoven en op dinsdag 17 april in Amsterdam over zijn nieuw verschenen boek Onderweg in zijn en tijd, inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger.

“Hij werd geboren, deed zijn werk en stierf” – zo kernachtig vatte Martin Heidegger samen wat aan het leven van Aristoteles filosofisch van belang was. Veel meer had hij liever niet van zichzelf blootgegeven. Maar leven en werk vormen, zoals Alfred Denker in ‘Onderweg in Zijn en Tijd’ laat zien, juist bij Heidegger een onlosmakelijke eenheid. In dit boek wordt Heideggers levens- en denkweg in zijn belangrijkste stadia zichtbaar en begrijpelijk gemaakt.

Dit boek is een vertaling van ‘Unterwegs in Sein und Zeit’, eveneens van de hand van de Nederlandse Heidegger-expert Alfred Denker. In deze Nederlandse vertaling wordt ook ingegaan op de ‘Schwarze Hefte’ en de recent ontdekte brieven van Heidegger aan zijn broer.

Zondag 15 april is hij te gast bij het Filosofiecafé in boekhandel Van Piere in Eindhoven. De lezing wordt begeleid door Charles Vergeer. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

Dinsdag 17 april is Alfred Denker te gast bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Hij gaat met Leonie Breebaart (redacteur filosofie bij Dagblad Trouw) in gesprek over zijn boek.

Gerelateerde evenementen


Tomáš Halík in Nederland

4 maart 2019

De Tsjechische theoloog en filosoof Tomáš Halík liet zich tijdens...

Geen idee – Jan Warndorff

19:45 27 februari 2019 Remonstrantse kerk - Haarlem

De populariteit van levenskunst en mindfulness laat zien dat steeds meer mensen...

Aardse mystiek – Arnold Ziegelaar

20:00 - 22:00 30 januari 2019 Utrechts Stedelijk Gymnasium - Utrecht

Aardse mystiek is een hedendaagse vorm van religiositeit die niet...

Als de Liefde voorbij is – Jan Drost

19:45 29 januari 2019 Remonstrantse kerk - Haarlem

Wat als je geliefde jou van het ene op het...