Onderweg in zijn en tijd. Inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger.

15 April 2018 in Boekpresentatie

Alfred Denker geeft op zondag 15 april een lezing in Eindhoven en op dinsdag 17 april in Amsterdam over zijn nieuw verschenen boek Onderweg in zijn en tijd, inleiding in het leven en werk van Martin Heidegger.

“Hij werd geboren, deed zijn werk en stierf” – zo kernachtig vatte Martin Heidegger samen wat aan het leven van Aristoteles filosofisch van belang was. Veel meer had hij liever niet van zichzelf blootgegeven. Maar leven en werk vormen, zoals Alfred Denker in ‘Onderweg in Zijn en Tijd’ laat zien, juist bij Heidegger een onlosmakelijke eenheid. In dit boek wordt Heideggers levens- en denkweg in zijn belangrijkste stadia zichtbaar en begrijpelijk gemaakt.

Dit boek is een vertaling van ‘Unterwegs in Sein und Zeit’, eveneens van de hand van de Nederlandse Heidegger-expert Alfred Denker. In deze Nederlandse vertaling wordt ook ingegaan op de ‘Schwarze Hefte’ en de recent ontdekte brieven van Heidegger aan zijn broer.

Zondag 15 april is hij te gast bij het Filosofiecafé in boekhandel Van Piere in Eindhoven. De lezing wordt begeleid door Charles Vergeer. De toegang is gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl.

Dinsdag 17 april is Alfred Denker te gast bij boekhandel Scheltema in Amsterdam. Hij gaat met Leonie Breebaart (redacteur filosofie bij Dagblad Trouw) in gesprek over zijn boek.

Gerelateerde evenementen


Moderne levenskunsten – Dick Kleinlugtenbelt

13 April 2019

Dit is een wederkerend evenement

Dick Kleinlugtenbelt publiceerde vorig jaar Moderne Levenskunsten 3 - De...

Hoe herstellen we onze band met de natuur – Florentijn van Rootselaar

15:00 - 17:00 19 May 2019 The College Hotel - Amsterdam

Voor het eerst in de geschiedenis oefent de mens invloed...

Making sense of our past – Michael Ondaatje en Stine Jensen

19:30 - 22:00 19 April 2019 Novamedia - Amsterdam

Wat weten we over ons verleden? En hoe proberen we...

Cicero en Montaigne: vriendschap, moraal en politiek

15.30 - 17.15 2 April 2019 Radboud Universiteit - Nijmegen

In deze cursus staat enerzijds de lectuur van een dialoog...