Alain de Botton on Emotional Intelligence

12 October 2019 in Lezing

Hoe leid je een goed leven in de 21e eeuw? Deze vraag staat centraal in het werk van Alain de Botton. Zowel in zijn boeken als bij The School of Life (door hem opgericht in 2008) zoekt hij naar inzichten die ons echt helpen in het leven. Het belangrijkste ingrediënt, zo heeft hij ontdekt, is emotionele intelligentie.

Emotionele intelligentie beïnvloedt elk aspect van ons leven, van romantische tot professionele relaties, van onze innerlijke veerkracht tot ons sociale succes. Misschien is het wel de belangrijkste vaardigheid die we nodig hebben om te overleven in de moderne wereld. Maar hoe ontwikkelen we het? Tijdens dit evenement deelt Alain de Botton de lessen die in zijn carrière tot nu toe het meest vruchtbaar zijn gebleken.

Alain de Botton is niet alleen een beroemde schrijver en de oprichter van The School of Life, maar hij staat ook bekend als een van de beste sprekers ter wereld. In zijn unieke stijl – grappig en diep, rigoureus en menselijk – weet hij ons te confronteren met de vreemde dingen die we als mens doen. Hij laat ons over onszelf lachen, en toont ons vervolgens oplossingen.