Adempauze: Geluk

22 May 2017 in Lezing

Even op adem komen tijdens Adempauze in Vrijburg in Amsterdam. Voor de drukbezette dertigers, veertigers, vijftigplussers. Thema: geluk.

Een uurtje bezinnen over geluk. Met aandacht kijken naar geluk je eigen leven. Een moment van inkeer. Misschien lukt het, samen met anderen? Stilte, muziek, een gedicht, een tekst, een enkel woord daarover. Na afloop een glas wijn of fris, een gesprek of meteen naar huis.

Geluk

35-55 jarigen hebben een drukbezette agenda.Op zondag naar de kerk gaan staat al jaren niet in de planning of heeft er nooit gestaan. Het weekend is volgepland met sociale activiteiten of gewoon even helemaal geen verplichtingen. Maar het belang van bezinning in het leven is er wel. Dan is de maandagavond een uitgelezen moment om even de rust op te zoeken. Steeds aan het eind van de maand en het begin van de week, ofwel de vierde maandag van de maand. Hartelijk welkom in Vrijburg! Meer informatie: www.vrijburg.nl of annegien@ochtman.nl

Over de Vrijburg-kerk

Een kerk is een aangename omgeving om te vertoeven, om even te ontsnappen aan de hectiek van alle dag. Je hoeft niet per se religieus te zijn om te kunnen genieten van schitterende elementen van het gebouw. De gebrandschilderde ramen. Een pelikaan met haar jongen die vanaf het plafond van de kerkzaal neerkijkt; de pelikaan is een oud beeld van onbaatzuchtige liefde. Het gebouw is tot stand gekomen door saamhorigheid van gemeenteleden die door grote en kleine giften de bouw mogelijk hebben gemaakt. Een gevelsteen waarin figuren zijn te zien die stenen voor de bouw aandragen symboliseren dit.

Foto: Zach K Flickr via Compfight cc