Cursus: 5Ritmes® dansen door Caroline van der Ven

19 April 2017 in Cursus

5Ritmes® dansen oefent ons in leven: van vloeiend naar staccato, chaos, lyrisch en verstilling. Ons lichaam kent al deze ritmes, in het dagelijks leven lijken we vaak maar bekend met één of twee. Dat leidt tot minder vrij bewegen én denken, met irritatie, oordelen, terughoudendheid en stagnatie in je lijf als gevolg.

Ons lichaam is een container van alles wat ons levenspad heeft gebracht. Het bewaart wat we hebben vastgezet, wat we hebben bewogen en wat nog in beweging komen wil. Ons bewegende lichaam reikt gereedschappen aan en leert vaardigheden die het dagelijks leven kunnen ondersteunen.

5ritmes

De 5Ritmes® dansmeditatie zal op deze vijf dansavonden onze hulpbron vormen; we bewegen ons wakker en present, we dansen overgave en creativiteit, we ademen ruimte en dankbaarheid. We integreren wat we leren; we bewegen tot we bewogen worden, van top tot teen; ons bewegende lichaam nieuwsgierig ontdekkend en speels onderzoekend. Steeds maar weer door de 5Ritmes® heen bewegen leert hoe wij vol kunnen leven.

De beoefening van de 5Ritmes® is geschikt voor jong en oud, voor getalenteerde dansers en voorzichtige bewegers, voor soepele lijven en stijve harken, voor slechte ruggen en gebroken harten. Je kunt je hier opgeven.

Caroline van de Ven (1961) is geaccrediteerd 5Ritmes® docent en geeft op diverse plaatsen in Nederland 5R-lessen, workshops en lezingen. Ook is zij gastdocent in Duitsland, Oostenrijk, Aruba en Griekenland. Ze is een gepassioneerde docente met een groot hart en een vloeiende manier van begeleiden. Elke dansvloer waar zij is biedt een warm welkom, een grote uitnodiging om in beweging te brengen wat zich aandient. Een zachte, vriendelijke manier om te helen door dans.

Cursusdata: 19 en 26 april, 3 en 31 mei en 7 juni.

Bron foto: Bảo-Quân Nguyễn via Unsplash