Lancering serious game over oorlog in Syrië tijdens Nacht van de VN

5 november 2018 in Cultuur

Het project Verhaal van een vluchteling van vredesorganisatie PAX en Critical Mass komt met een educatieve serious game die door iedereen gratis te spelen is.

De serious game wordt op 5 november aanstaande gelanceerd op de Nacht van de VN. Tijdens dit event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam spelen 100 mensen tegelijk de game en kan er aansluitend in het World Café gesproken worden met de makers van de game en vluchtelingen uit Syrië. De game is vanaf 6 november in de lucht via www.verhaalvaneenvluchteling.nl/seriousgame.

In de spannende en rijk geïllustreerde game leer je alles over de tragische oorlog in Syrië, gezien door de ogen van 15 verschillende personages. Wie de game speelt, trekt op met een van hen en komt voor ingrijpende dilemma’s te staan. De personages zijn allemaal Syrisch maar vertegenwoordigen de enorme religieuze, etnische en culturele diversiteit van Syrië. Ze nemen je mee in hun leven onder de dictatuur, tijdens de revolutie en de oorlog en ze laten je de impact ervan zien. Wie de game speelt ziet de moeilijke keuzes, waaronder vluchten, waar mensen in oorlogsgebieden voor komen te staan.

Meer informatie? Kijk op www.verhaalvaneenvluchteling.nl.

Bron afbeelding: verhaalvaneenvluchteling.nl