Winactie: 3 x God en ik door Alain Verheij (GESLOTEN)

6 maart 2019 in Boeken

Het gure weer nodigt uit om eens lekker thuis op de bank weg te kruipen met een goed boek. Bijvoorbeeld met God en ik geschreven door theoloog Alain Verheij. Zinweb geeft drie keer een exemplaar weg van dit boeiende boek dat vorig jaar de prijs Theologieboek van het Jaar won. Wil je meedoen? Lees dan snel verder!

DEZE WINACTIE IS GESLOTEN

God en ik, wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de bijbel, van theoloog en schrijver Alain Verheij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag.

In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen.

God en ik wordt uitgegeven door Atlas Contact.

“Bekeren wil dominee Verheij niemand, maar inspireren des te meer met zijn actuele, soms dwarse, overwegend positieve duidingen. Zo is detoxen het nieuwe vasten, was Mozes een activist en David een vroege rockster. (…) Zoals een goed evangelist betaamt, spreekt Verheij de taal van zijn beoogde publiek vloeiend. Over Bach en Cranach zult u hem dus niet gauw horen, maar wel over Leonard Cohen, Bob Marley, de Leeuwenkoning en de Efteling. Enthousiast, goed verteld en zeer aanstekelijk.” ★★★★ – Trouw

‘‘Ik geloof niet in God, maar aan Alain zal het niet liggen.” – Tim Hofman

“Verheij weet – zonder prekerig te worden – de diepgaande wijsheid [uit de Bijbel] in glashelder proza terug in het publieke domein te brengen.” – De Nieuwe Koers


Wat moet je doen om kans te maken?


  • Laat onder deze post weten dat je meedoet aan de winactie door een korte reactie in de trant van ‘ik doe mee’ achter te laten.
  • Mocht je Zinweb nog niet volgen op sociale media zoals Facebook of Twitter of geabonneerd zijn op de nieuwsbrief, doe dat dan vooral nog even 😉
  • De winactie duurt tot en met woensdag 13 maart 12:00 uur.
  • De winnaars worden gekozen door middel van de website naamloten.nl
  • Er wordt binnen twee weken na het verstrijken van de winactie via de mail persoonlijk contact opgenomen met de winnaars. 
  • Mochten naam en mailgegevens niet goed zijn ingevuld dan kan de redactie helaas de winnaar niet bereiken en gaat de prijs naar de volgende persoon.
  • Je persoonlijke gegevens worden na het verlopen van de winactie van Zinweb.nl gewist. Het spreekt voor zich dat Zinweb je gegevens niet met derden deelt en ze alleen gebruikt voor deze winactie.

De winactie is inmiddels gesloten en de drie winnaars zijn willekeurig getrokken door middel van de website naamloten.nl. Gefeliciteerd Nicolet, Heleen en Gerben van den Hazel. Er wordt snel contact met jullie opgenomen. Dit bericht inclusief reacties blijft nog een week online staan, daarna worden alle persoonlijke gegevens van Zinweb verwijderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*

*