Boeken top5 | Ik ben dynamiet | Stilte zingen | Food for thought |

29 oktober 2018 in Boeken

Zinweb maakt wekelijks een selectie van de nieuwste boeken. Met vandaag onder meer Ik ben dynamiet over het leven van Nietzsche, Stilte zingen van Huub Oosterhuis en Food for thought, een filosofisch kookboek. 


Als je wereld instort

In dit boek geeft de boeddhistische non Pema Chödrön heldere adviezen om moeilijke tijden en pijnlijke emoties te gebruiken als sleutel tot wijsheid, zelfkennis en innerlijke vrede. Zo ontdek je onverwoestbare liefde en waarheid. Geluk ligt voortdurend binnen ons bereik. Maar we lopen het vaak mis, omdat we constant bezig zijn met het ontwijken van pijn en lijden. Zie de realiteit onder ogen en gebruik moeilijke ervaringen als een kans om te groeien. De belangrijkste raad die zij geeft: daal af in je verdriet. Want juist in verdriet ligt de sleutel tot geluk.


Titel: Als je wereld instort. Adviezen voor moeilijke tijden.
Auteur: Pema Chödrön
Uitgever: Ten Have
ISBN: 9789025906788
Prijs: €17,50

Verschijningsdatum 20 november

 


Ik ben dynamiet. Het leven van Nietzsche.

Friedrich Nietzsche is een van de belangrijkste filosofen, en zijn ideeën over de ‘Übermensch’, de ‘wil tot macht’ en de ‘slavenmoraal’ hebben alle regionen van de cultuur doordrongen. Maar wat weten de meeste mensen echt over Nietzsche, behalve de snor, de frons en een vage associatie met nihilisme en fascisme? Waar plaatsen we een denker die in gelijke mate geliefd was bij Albert Camus, Ayn Rand en Adolf Hitler? In deze levendige en onthullende biografie neemt Sue Prideaux de lezer mee in de wereld van deze briljante en getroebleerde man, van zijn christelijke opvoeding – overschaduwd door de dood van zijn vader – via zijn carrière als docent en zijn korte beroemdheid, tot zijn afdaling in de waanzin.


Titel: Ik ben dynamiet. Het leven van Nietzsche.
Auteur: Sue Prideaux
Uitgever: De Arbeiderspers
ISBN: 9789029523790
Prijs: € 39,99

Verschijningsdatum 4 december 2018

 


Food for thought

Food for Thought is een filosofisch kookboek waarin wereldfilosofen een groep jonge mensen ontmoet en ze samen heerlijke gerechten verorberen en kauwen op de levensthema’s van de 21e eeuw: keuzestress, verbinding en eenzaamheid in een Facebooktijdperk en trouw blijven aan jezelf. Samen eten is elkaar ontmoeten, en geeft voeding aan gesprekken en gedachtewisselingen. De smartphones blijven van tafel en wat volgt is een aaneenschakeling van heldere vragen, ontboezemingen en inzichten voor iedereen die leeft in de wereld van nu. Food for Thought zit vol ingrediënten voor een goed gesprek en is inclusief recepten die je tijdens dit gesprek kunt serveren.


Titel: Food for thought
Auteur: Jeroen Hopster
Uitgever: Ten Have
ISBN: 9789025906702
Prijs: € 17,50

Verschijningsdatum: 29 november 2018 

 


Stilte zingen

In Stilte zingen is het complete liedoeuvre van Huub Oosterhuis beschikbaar, een unieke uitgave die verschijnt ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In dit liedboek zijn de teksten verzameld die Huub Oosterhuis in de afgelopen zestig jaar heeft geschreven, om in de zondagse liturgie en in andere vormen van eredienst, bij doop, huwelijk en begrafenis te worden gezongen. Anders dan in het vijfentwintig jaar geleden verschenen Gezongen Liedboek is een aantal oudere teksten niet meer opgenomen, sommigen zijn herschreven. En er zijn veel nieuwe liederen bijgekomen.


Titel: Stilte zingen
Auteur: Huub Oosterhuis
Uitgever: VBK Media
ISBN: 9789043530996
Prijs: € 39,99

 

 


Slowfood. Broodnodige gesprekken over het Onze Vader.

Nadat Claartje Kruijff in 2017 werd verkozen tot Theoloog des Vaderlands, stelde zij een interreligieuze gespreksgroep samen van theologen uit de christelijke, joodse en islamitische traditie. Samen dachten zij een jaar lang na over het eeuwenoude gebed Onze Vader. Dit resulteerde in een grote verzameling brieven, columns en gespreksverslagen. In dit boek brengt Kruijff het mooiste uit deze verzameling bijeen. Slowfood volgt de regels uit het Onze Vader en biedt de lezer verrassende inzichten, boeiende gedachtewisselingen en inspirerende teksten. Het Onze Vader blijkt na al die eeuwen nog steeds een oriëntatiepunt te zijn voor wat belangrijk is in het leven. De auteurs schrijven over existentiële thema’s als wil, brood, schuld, vergeving en verlossing. Hun stijl is open en eerlijk.


Titel: Slowfood. Broodnodige gesprekken over het Onze Vader.
Auteur: Claartje Kruijff
Uitgever: VBK Media
ISBN: 9789023956426
Prijs: € 13,99

 

 


 

Spiritualiteit in de schilderkunst – Kick Bras

20:00 - 21:30 30 January 2020 Johanneskerk - Amersfoort

In deze Café Zin geeft Kick Bras een presentatie op...

Lees verder

Engelen in de kunst – Marian van Caspel

20:00 5 March 2020 Doopsgezinde kerk Apeldoorn

Welke rol hebben engelen in de kunst? In de kunst...

Lees verder