Nieuwste artikel

kwetsbaarheid-als-voorwaarde

Kwetsbaarheid en bezield leven

/
Op Facebook circuleert een filmpje uit 2010 van Brené Brown waarin zij een TEDxHouston-lezing over de ‘kracht van kwetsbaarheid.' Brown is daarin relativerend, uitermate eerlijk en vreselijk grappig. Dat filmpje is al bijna twintig miljoen keer bekeken. Ik zag het filmpje, las haar boek en begrijp haar populariteit in een wereld waarin kwetsbaarheid niet ‘sexy’ is. Wie is deze vrouw?

Recent verschenen

amazing-grace

Amazing Grace

/
In de nasleep van de Charleston shooting, een aanslag in een zwarte kerk in Amerika, heeft Obama in eigen persoon gesproken. Waarom is deze speech zo bijzonder en waarom komen er zoveel lijnen in de sociale en theologische geschiedenis van Amerika samen?
didz-2-300x199

Levenskunst en ons dagelijks gedoe

/
‘Veel mensen worstelen met levensvragen, soms meer dan dat we weten.’ Een reflectie op hoe levensvragen onderdeel zijn van ons dagelijks leven. Ook als we ons daar niet van bewust zijn. Een interessant interview op Radio 1.
beeldenstorm-collage

Beeldenstormen

/
Wat dreef mensen om beeldenstormen te ondernemen? Waarom kunnen wij dat nu niet meer goed begrijpen? Een analyse van Annemieke van der Veen.
16198060383_3e0d690bd2_b

Column: Verandering en ouder worden

/
Als je jong bent vragen mensen je vaak wat je wilt worden, later als je groot bent. Ik wilde eigenlijk gewoon jong blijven. Oude mensen leken me saai en - hoewel ik dat woord nog niet kende - conservatief. Inmiddels ben ik ouder, maar volgens heel veel mensen ook nog erg jong. Toch ben ik veranderd.
babaji

Waarheid, eenvoud en liefde

/
Heb jij een gids in je leven of een goeroe? Makkelijke vraag, maar voor velen na enig nadenken toch lastig te beantwoorden. Voor Henk Poncin (76) echter niet, nadat hij ruim dertig jaar geleden over de Indiase heilige Hairakhan Baba oftewel Babaji hoorde en hem opzocht.