Nieuwste artikel

Recent verschenen

11737945_10204483919647044_3499789595390411216_n

Column: Het tij keren - maar hoe dan?

/
Niemand wist waarheen, waarvoor en hoe. De regering besloot snel te opereren en vond dat alle partijen flexibel moesten zijn. Velen zagen de catastrofes aankomen, daar hoef je geen econoom voor te zijn. Inmiddels is het volop bezig en laatst had ik een groep managers in de zaal die 's nachts niet konden slapen. Ze hadden geen idee wat ze moesten doen, hoe ze het moesten brengen naar hun personeel, hun managers wisten het ook niet en de bazen van de managers van de managers evenmin. Toch draaien de raderen van de machine door.
lege-tijd

Pleidooi voor lege tijd

/
“De tijd zit krap in haar heden”, dichtte Gerrit Kouwenaar. Het gedichtje staat op de titelpagina van de essaybundel ‘Stil de tijd. Pleidooi voor een langzame toekomst’ van Joke Hermsen. Blijkbaar raakte Joke Hermsen met haar boek een snaar bij haar lezers; al kort na publicatie in 2009 beleefde het menig herdruk. Mensen herkenden zich in wat zij schreef en werden geraakt door haar appel. Op een zonnige dag in juni spraken we met elkaar over haar boeken en het belang van rust, verveling en aandacht.
toni-morrison-weet-met-god-sta-het-kind-bij-op-confronterende-en-krachtige-wijze-grote-themas-te-raken-1900x630

Recensie: God sta het kind bij

/
Een bijzonder boek, een roman dat vanuit meerdere perspectieven draait om een paar belangrijke thema's: racisme, opgroeien, misbruik. Bezien vanuit volwassenen die ooit kind waren, vanuit ouders, vanuit iedereen die in het boek voorkomt. Door iedereen een stem te geven, wordt het geheel een meeslepend verhaal dat van ons allemaal kan zijn.
Life-Born-Why-Mark-Twain

Citaat ontleed: Leven met een reden

/
Een interessant citaat van Mark Twain dit keer. Vertaald is het als volgt: "De twee belangrijkste dagen in je leven, is de dag dat je geboren wordt en de dag dat je erachter komt waarom." Maar waarom zijn dat nu juist de belangrijkste dagen? Waarom is het zo belangrijk dat je een doel in je leven hebt? Een reflectie.
Kracht In Haarlem - YouTube

Kracht in Haarlem

/
Mensen ondernemen steeds meer zelfstandig, om de dingen te verzorgen die naar eigen inzicht nog ontbreken. Het faciliteren van plekken en gelegenheden voor mensen om elkaar dan te vinden groeit ook. Er beginnen inmiddels nieuwe culturele patronen te ontstaan. In een gesprek met Nick Paterson van Kracht in Haarlem onderzoeken we de anatomie van deze nieuwe rituelen.