Lezing: Hildegard von Bingen

26 maart 2017 in Lezing

De spiritualiteit van Hildegard von Bingen zou je nog springlevend kunnen noemen. Volgens Hildegard is liefde dé centrale kracht in elk mens die ieder tot bloei en geluk kan brengen en die tot een beschaving van liefde kan uitwerken als kringen in water.

Zij schreef daar niet alleen over, zij leefde zo, je zou kunnen zeggen ‘met de durf van de liefde’. Dus het was geen vroom praatje.  Haar klooster werd niet voor niets een ‘oase’ genoemd en had een enorme aantrekkingskracht en uitstraling op jong en oud, ook op mensen buiten het klooster, ja, tot in verre landen toe.

Hildegard von Bingen

Hildegard was niet alleen een contemplatief mens, zij was ook uitermate praktisch ingesteld, een manager bij uitstek. Een bijzondere combinatie.  Gelukkig heeft zij veel op schrift gesteld. Met haar bemoedigende handreikingen doorbrak ze niet alleen de conventies van haar eigen tijd, maar heeft zij inmiddels talloze mensen uit oost en west met uiteenlopende achtergronden en interesses kunnen boeien. Wie weet kunnen ook wij inspiratie ontdekken voor de noden van onszelf en onze tijd.

Aansluitend aan de lezing is er een speciale lunch volgens de voedingsleer van Hildegard von Bingen, met een glas rode of witte wijn uit de Benedikterinnenabtei Sankt Hildegard.  Lezing en lunch zijn gekoppeld: reserveren is noodzakelijk i.v.m. de inkopen: info@engel-huizen.nl

Gerelateerde evenementen


Happinez festival

15 september 2017 - 17 september 2017 Fort Voordorp

In september vindt de vierde editie van het Happinez Festival...

Festival: Spiriosa

26 augustus 2017 - 27 augustus 2017 De Heikop

Een baan of studie, eventueel wat kinderen, sociaal doen bij...

Festival: Lorelei

22 augustus 2017 - 27 augustus 2017 Loreleifestival Zeewolde

Stel je voor: een mooie plek in de natuur. Vijfhonderd prachtige...

Healing Festival

11:00 - 17:00 18 augustus 2017 - 20 augustus 2017 Venwoude

Wanneer een grote groep mensen bijeenkomt om aan bewustzijn te...