Lezing: Hildegard von Bingen

26 maart 2017 in Lezing

De spiritualiteit van Hildegard von Bingen zou je nog springlevend kunnen noemen. Volgens Hildegard is liefde dé centrale kracht in elk mens die ieder tot bloei en geluk kan brengen en die tot een beschaving van liefde kan uitwerken als kringen in water.

Zij schreef daar niet alleen over, zij leefde zo, je zou kunnen zeggen ‘met de durf van de liefde’. Dus het was geen vroom praatje.  Haar klooster werd niet voor niets een ‘oase’ genoemd en had een enorme aantrekkingskracht en uitstraling op jong en oud, ook op mensen buiten het klooster, ja, tot in verre landen toe.

Hildegard von Bingen

Hildegard was niet alleen een contemplatief mens, zij was ook uitermate praktisch ingesteld, een manager bij uitstek. Een bijzondere combinatie.  Gelukkig heeft zij veel op schrift gesteld. Met haar bemoedigende handreikingen doorbrak ze niet alleen de conventies van haar eigen tijd, maar heeft zij inmiddels talloze mensen uit oost en west met uiteenlopende achtergronden en interesses kunnen boeien. Wie weet kunnen ook wij inspiratie ontdekken voor de noden van onszelf en onze tijd.

Aansluitend aan de lezing is er een speciale lunch volgens de voedingsleer van Hildegard von Bingen, met een glas rode of witte wijn uit de Benedikterinnenabtei Sankt Hildegard.  Lezing en lunch zijn gekoppeld: reserveren is noodzakelijk i.v.m. de inkopen: info@engel-huizen.nl

Gerelateerde evenementen


Samen Pelgrimeren

10:00 - 16:00 26 mei 2018 - 27 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Geïnspireerd door de kloosterweekenden bij de Jonge Remonstranten en de ervaringen van...

Studieweek Mystiek 2018

10:00 - 15:30 2 juli 2018 - 5 juli 2018 Radboud Universiteit

“Mystiek is een bijzondere vereniging van God met de mens,”...

Leven in een tribe vroeger en nu

24 juni 2018 Rijnkapel Amerongen

In deze workshop verdiep je je in tribes, hun rollen...

De weg van de spirituele omkering

28 mei 2018

Dit is een wederkerend evenement

Centrum De Zin Harderwijk

Maak de reis door de geest mee, met eeuwenoude visies...